zondag 24 oktober 2010

ciz

Mensen die op een of andere manier hulp behoeven krijgen te maken met diverse instanties.  Het CIZ bepaalt of en hoeveel hulp iemand krijgt.  CIZ is de afkorting voor Centrum Indicatiestelling Zorg. De volgende informatieve komt van hun site:

Het CIZ beoordeelt of mensen recht hebben op AWBZ-zorg. Dit gebeurt op basis van objectieve criteria, zodat de beoordeling overal in het land hetzelfde is. Deze criteria zijn een vertaling van de richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005. De organisatie heeft 2500 medewerkers en heeft vestigingen door het hele land.
Binnen het CIZ is een bijzondere positie weggelegd voor de advisering in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan de gemeenten. Het voornemen is om CIZ MO onder te brengen in een aparte stichting. Gemeenten zijn de belangrijkste opdrachtgever. Ook bijvoorbeeld Jeugdzorg en zorgaanbieders kunnen tot de doelgroep van CIZ MO behoren.

Met beide instanties heeft pap te maken.  Met het CIZ in verband met de thuishulp en de - door pap geweigerde dagzorg -  en met CIZ MO in verband met de kookhulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge