zaterdag 15 januari 2011

Alzheimer in de media


Altijd goed als er over Alzheimer in de media wordt geschreven:

Lopen gaat Alzheimer tegen Wandelen gaat de cognitieve achteruitgang van mensen met  Alzheimer of milde geheugenstoornissen tegen. Dat blijkt uit onderzoek. Mensen die acht kilometer per week wandelen, houden hun hersenvolume op peil en dat wijst erop dat het brein niet verder aftakelt. Ook gezonde mensen doen er overigens goed aan om te wandelen.

Bron: dit bericht, www.scientas.nl

Wandelen beperkt geheugenproblemen

Wandelen kan verstandelijke achteruitgang bij zowel gezonde volwassenen als bij mensen met milde geheugenstoornissen en Alzheimer afremmen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh in het Amerikaanse Pennsylvania. 

Lees dit bericht verder in de Telegraaf van 3 januari 2011

Maar dit (weg)lopen is minder geslaagd:
Vermiste vrouw (78) enige tijd vermist, burgernet ingezet
zondag 9 januari 2011 23:24

Houten - Een 78-jarige vrouw uit Houten met Alzheimer wordt op zaterdag 8 januari als vermist opgegeven, waarna een Burgernet-actie wordt opgestart. Na ruim een uur wordt de vrouw met haar hond gevonden. Omstreeks 18.00 uur is de vrouw uit haar woning in Houten vertrokken om de hond uit te laten. Na een uur was ze nog niet terug en werd zij als vermist opgegeven. De politie startte een Burgernet-actie. Een burgernetdeelneemster belde met de mededeling dat zij de de vrouw een half uur daarvoor had zien lopen. Na ruim een uur werd de vrouw door passanten aangetroffen bij station Castellum en weer heelhuids thuisgebracht.


bron: www.blikopnieuws.nl