donderdag 17 februari 2011

inzamelingsactie

Vanmorgen hoorde ik op de regionale L1 radio dat vandaag een inzamelingsactie is begonnen voor onderzoek naar Alzheimer. Aan 't woord was onder andere de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes. Hij voelt zich betrokken bij deze actie omdat zijn moeder Alzheimer had. Dit stond op de site van L1:


In Maastricht is donderdagochtend een inzamelingsactie begonnen voor onderzoek naar Alzheimer.

De initiatiefnemers willen eind mei 250.000 euro hebben opgehaald. Dat geld is bedoeld voor onderzoek en voor begeleiding van familieleden van mensen met Alzheimer. Door de ziekte vinden vaak gedragsveranderingen plaats, waar de omgeving erg aan moet wennen. Één op de vijf mensen in Nederland wordt uiteindelijk dement. De actie is een initiatief van het Alzheimer Centrum Limburg, dat verbonden is aan het ziekenhuis in Maastricht.

Het geld wordt onder meer ingezameld met een kunstproject voor basisscholen, een voetbalwedstrijd gespeeld door Roda JC en Feyenoord, een fietstocht en een benefietdiner. De afsluiting is eind mei met een thema-uitzending bij L1 Televisie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge