vrijdag 8 april 2011

en vandaag weer wat beter

Vandaag is weer een hele andere dag: pap is 'bij de tijd'. We gaan dus fijn op de fiets naar 't ziekenhuis waar bloed zal worden geprikt. Hij praat honderduit, wijst boerderijtjes aan waar hij vroeger kwam. Noemt zelfs de namen op van de boeren die er ooit woonden en werkten. Weet alleen af en toe niet waar hij precies is, totdat iets hem weer op 't goede spoor brengt. Hij vindt 't trouwens wel erg ver fietsen, maar 't vooruitzicht op een lekkere kop koffie maakt veel goed. En na 't prikken en koffie drinken gaan we weer precies dezelfde weg terug en hij zegt "Ik geloof niet dat ik hier ooit ben geweest" ...


4 opmerkingen:

  1. Gelukkig vandaag weer wat beter. Grappig dat hij de boel wel herkent op de heenweg en niet op de terugweg! Tenminste... rare ziekte hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe dat werkt in die hersens, he. Dingen van 40, 50 jaar geleden feilloos weten, maar een weg die je recent hebt afgelegd niet herkennen. Wat dat betreft is alzheimer en vasculaire dementie weer heel erg vergelijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat het weer beter is dan gisteren. Heerlijk dat hij nog fietst ook, dat is heel goed wat beweging. Hoop dat de uitslag ook gunstig is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge