maandag 23 mei 2011

L1mburg helpt - geef om Alzheimer


De (Limburgse) regionale zender besteedt op donderdag 26 mei 2011 een hele dag aandacht aan Alzheimer:

Aanstaande donderdag staat L1 de hele dag in het teken van de actie L1mburg Helpt - geef om Alzheimer. Publiek is van harte welkom bij de afsluitende tv-marathon, vanaf 17.00 uur. Vivian Lataster en Kirsten Paulus presenteren deze bijzondere thema-avond over dementie. De uitzending komt live vanuit het pand van NAiM/bureau Europa aan de Avenue Céramique in Maastricht. Iedereen kan binnenlopen tussen 17.00 en 22.30 uur.


De entree is gratis. Aanmelden kan via info@geefomalzheimer.nl.
Tijdens de uitzending komen Limburgers aan het woord die te maken hebben met de ziekte van Alzheimer: patiënten, mantelzorgers, familieleden, artsen en verpleegkundigen. Bedrijven en particulieren die inzamelingsacties hebben gevoerd, kunnen hun giften die avond aanbieden. Overdag zal ook op L1 Radio uitgebreid worden stilgestaan bij de facetten van dementie ofwel de ziekte van Alzheimer.

Het aantal patiënten met deze ziekte zal de komende jaren fors groeien omdat er steeds meer ouderen zullen zijn. Een ontwikkeling met grote gevolgen, want voor elke dementiepatiënt zijn gemiddeld drie mantelzorgers nodig: familie, vrienden en buren. De bedoeling van deze dag is om de Limburgse kijkers en luisteraars bewust te maken van de steeds grotere rol die dementie in het dagelijks leven gaat spelen. Ook is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zolang er geen medicijn bestaat om dementie te stoppen, is er maar één antwoord mogelijk: een goed leven mét dementie realiseren voor patiënten én hun omgeving.

In het Alzheimer Centrum Limburg ligt een veelbelovend onderzoeksprogramma klaar dat direct verbetering kan brengen voor mensen met dementie en hun familie. De opbrengst van de tv-actie is voor dit doel bestemd. In aanloop naar 26 mei zal L1 op radio en tv veel aandacht besteden aan dementie. In het tv-programma Goeiemiddag Limburg is iedere dinsdag een reportage te zien over leven met Alzheimer. L1 heeft ook een speciale website met informatie en reportages: www.L1.nl/Alzheimer.

Meer informatie is ook te vinden op www.geefomalzheimer.nl

4 opmerkingen:

 1. Heel goed. Fijn dat er zoveel aandacht aan wordt besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Een goed leven mét dementie realiseren voor patiënten én hun omgeving". Voor dochters zoals jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Inge,

  Erg waardevol! Hier doet de Rotary Club al járen heel veel voor Research op het gebied vanAlzheimer's. Bijna elke familie raakt er ooit mee betrokken... en de statistieken zullen het alleen nog versnellen voor de toekomst.
  Zeg, ja hoor onze RAV-4 (2-deurs!) wordt op 9 juli a.s. 14 maar is nog zó goed. Hier heb je nooit zout op de wegen vanwege sneeuw of ijs en we zijn er altijd heel zuinig op geweest. Al is het ons werkpaard geweest omdat we er een mini-aanhangertje achter kunnen hangen. Een shift-stick met 5 versnellingen en in het wit. Hij stond destijds bekend als een cute-ute (utility vehicle) en hij is reuze zuinig. Hóe vaak ze ons al niet gevraagd hebben 'what car is thát?' omdat deze uitvoering hier ook niet meer verkrijgbaar is. Alleen de grotere 4-deurs nog en die is inmiddels ook flink uitgegroeid. Wij denken nog altijd Nederlands; millieubewuster en ook verrekte handig met parkeren en zo. Past in een klein vakje!
  Dus geinig inderdaad dat we dezelfde auto hebben, mits de jouwe ook een 2-deurs is. Het was in 1997 in the Automobile Magazine de Auto of the Year!
  We zijn nog niet zó gek als Limburgers!
  Als Pieter 'm meeneemt naar de Rotary meeting dan spotten ze er wel eens mee door hem te vragen: 'Hey Pieter, where is the other half...?'
  In elk geval met de benzineprijs nu méér dan verdubbeld onder Obama, kunnen wij nog redelijk uit de voeten met een zuinig blikje!
  Oh, triest over jullie Zipper; wij hebben alle zeven poezen laten steriliseren/castreren en ze krijgen ook alle inentingen. Best pittig maar het is nódig.

  Liefs,

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge