vrijdag 24 juni 2011

de grasmaaier

Pap heeft een groot grasveld en een degelijke grasmaaier, een motormaaier van H.onda. Een aantal jaren geleden was er paniek in de tent: tijdens de eerste maaibeurt na de winter weigerde de maaier dienst. 't Was de beginperiode van Alzheimer en  pap had na de winter vergeten om olie bij te vullen en was toen gaan maaien met alle gevolgen van dien. Het ding was behoorlijk kapot, en alleen dankzij de kundigheid van een handig mannetje in ons dorp en door behoorlijk in de geldbuidel te tasten kon pap na een aantal weken toch weer maaien met zijn eigen maaier. 
Na de afgelopen winter had ik niet gedacht dat pap nog in de tuin aan 't werk zou gaan of zelf aan 't maaien van zijn grasveld zou beginnen. Hij maakte geen aanstalten om iets te doen, had nergens fut voor en bleef liever binnen zitten met zijn krantje. Ik had al met iemand afgesproken dat hij regelmatig de grasmat zou kortwieken. 't Is uiteindelijk toch weer gelukt om pap te motiveren om zijn tuin (een beetje) bij te houden. Regelmatig loopt hij dus weer achter zijn maaier en hij is hier erg trots op! Afgelopen week vertelde zijn huishoudelijke hulp me dat de maaier toch wel erg veel kabaal maakt. Maar volgens pap is er absoluut niets aan de hand, de maaier maait als een tierelier! Toen ik laatst de boodschappen afleverde dacht ik even dat er mannen/vrouwen met motorzagen aan 't werk waren bij pap in de straat: er klonk een vreselijk kabaal! Maar 't was pap 'maar' achter de maaier: 't ding trok hem zowat door de tuin, en hij hield 'm amper bij. Komisch om te zien,  maar dit kon toch echt niet de bedoeling zijn. En 't helse kabaal was ook niet om aan te horen. Ja, pap vond ook wel dat er iets niet in orde was. Maar zelf hiervoor aan de bel trekken, dat zit niet meer in zijn systeem ...

4 opmerkingen:

 1. Wat is het soms moeilijk, hij wil zo graag maar het moet wel kunnen. Kun je de snelheid niet aanpassen? Bij onze oude machine staat er een schildpad op voor een trage gang en als je hem hoger zet moet je inderdaad de pas versnellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel fijn dat je vader weer in de tuin wil rommelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Ingrid,

  Sorry, maar ik moest wèl lachen met je post omdat je het op zo'n humoristische manier beschrijft! Hij zal 'm wel op de hoogste stand hebben of zo. Hopelijk kijkt er iemand naar.
  Wat betreft die hydrangeas, die ene is zo bijzonder blauw, een andere variëteit. Als je op de hyperlink klikt dan zie je 71 soorten! Er zijn witte, rose, rode en alle soorten blauw.
  Verder reageren ze heel erg op de pH van de grond. Dat variëert natuurlijk van tuin tot tuin en van land tot land.
  Ze zijn in elk geval erg mooi en bloeien dankbaar.

  Een fijn weekend nog en blijf lachen meid!

  Liefs,

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge