zondag 5 juni 2011

opgelet: vermist

Omdat ik dit héél erg belangrijk vind:

Grootscheepse zoektocht naar Wageningse 
zondag 5 juni 2011 12:05

WAGENINGEN - De politie heeft groots ingezet om de sinds gisteren spoorloze S.V. uit Wageningen Hoog op te sporen. Behalve politie-agenten, zijn ook ME-personeel, speurhonden en een helikopter ingezet.

De 81-jarige V. is zaterdagmorgen rond half tien te voet weg gegaan vanaf haar woning in Wageningen-Hoog. De Wageningse is volgens familieleden dementerend en vermoedelijk verdwaald. Zaterdagmiddag werd de vrouw door haar familieleden als vermist opgegeven bij de politie. Inspanningen van de politie en familieleden hebben tot dusver nog geen resultaat gehad. Omdat de vrouw dementerend is maakt de politie zich zorgen. Vermoedelijk is de vrouw verdwaald en weet ze niet waar ze naar toe moet.

Buurtonderzoek
De politie is er alles aan gelegen om V. snel op te sporen. ,Zo werden de weilanden in de buurt door de politie afgezocht. Ook heeft de ME heeft een grootschalig buurtonderzoek uitgevoerd. Motorrijders maar ook agenten die bij de EO jongerendag in Arnhem waren zijn ingezet", aldus politiewoordvoerster Linda Hofman.

Naar alle waarschijnlijkheid zal rond middernacht ook een politiehelikopter worden ingezet. Deze zal met een warmtebeeld camera de omgeving afzoeken.

Naast de vele politie inzet heeft ook de stichting RHH (Reddingshonden Hulpdienst Holland) assistentie aangeboden. Teams uit Gelderland , Groningen, Drenthe en Noord-Holland hebben met 28 honden en 37 vrijwilligers de bossen afgezocht. Bij vermissingen in grote percelen bos kunnen reddinghonden het werk doen waar anders tientallen mensen voor nodig zijn.

De honden zoeken, vrij bewegend, het hele gebied af. Door middel van de bringselmethode maakt de hond aan de geleider duidelijk dat een slachtoffer gevonden is. Een bringsel is een kokertje dat aan de halsband van de hond hangt, wat de hond zelfstandig bij een gevonden mens oppakt en vervolgens teruggaat naar de geleider om dit aan de geleider te laten zien. Deze weet dan dat de hond bij een slachtoffer geweest is en de hond blijft op en neer pendelen tussen geleider en gevonden slachtoffer tot de geleider bij het slachtoffer is.Deze methode blijkt voor slachtoffers minder bedreigend dan een blaffende hond naast zich. Zeker voor kinderen en demente bejaarden is deze wijze van aangeven van het slachtoffer vriendelijker.

Signalement
S. wordt door bekende ook wel aangesproken als S***. Ze heeft het volgende signalement:  kort grijs haar en draagt zwarte bovenkleding met korte mouwen. Daaronder draagt ze een gekleurde rok met bloemenprint en zwarte lage schoenen. Om haar nek heeft de Wageningse een grijze ketting met een steentje. Mogelijk heeft ze een groene bril met ovale glazen op.

De politie wil graag weten waar ze is en roept daarom getuigen op te reageren. Hebt u de Wageningse gezien na zaterdagochtend 4 juni of weet u waar ze op dit moment verblijft neem dan contact op met de politie in Wageningen via 0900-8844.

Opmerking:
dd. 6 juni 2011 heb ik de foto en naam weggehaald ivm privacy van deze mevrouw.
Gr, Inge


7 opmerkingen:

 1. Een nachtmerrie als dat een bericht over je moeder of vader is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vreselijk, als je moeder zoiets overkomt.
  mijn broer is moeder ooit een avond kwijt geweest.
  ze stond langs de weg, hij wilde ze ophalen voor de koffie, was ze verdwenen.
  meegelift met een (oud) echtpaar, mee op visite gegaan en na een paar uur weer teruggebracht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nachtmerrie...
  hopelijk krijgt de familie vlug nieuws...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op deze manier kan je andere mensen wel inlichten zodat er meer uitgaan kijken naar deze dame. Erg voor de familie, hoop maar dat ze ongedeerd weer terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend triest. Ik hoop dat ze snel gevonden wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.112vallei.nl/page/Nieuwsdetail/9242/81-jarige-in-goede-gezondheid-gevonden

  Gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge