woensdag 31 augustus 2011

copyright (2)

In antwoord op een reactie van Toaske plaats ik de link nog eens van 't bericht waaruit 't woord 'strijkmachine' is gekopieerd. En wat ben ik blij met blogger, als ik zie hoelang de mensen van web-log moeten wachten tot ze weer kunnen bloggen ... Dames en heren: sterkte ermee!! Ik zal voortaan netjes 'bron: www' bij mijn plaatjes zetten, als ik 't tenminste niet vergeet ..........

5 opmerkingen:

 1. Ja, ik ben ook blij met Blogger. Er gaat wel eens iets mis, maar niet zo heftig als bij de migratie van weblog.
  Die bronvermelding is een idee.
  Ik kreeg ooit een boze reactie omdat ik een bloemstukje had gejat.
  In haar geval zou ik vereerd zijn geweest. Maar ja ........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je ècht aan bronvermelding wil doen, moet je toestemming vragen en de naam en website van de maker van de foto erbij zetten en niet alleen bron: www.
  Als je het vervelend vindt dat er van jouw blog gekopieerd wordt en je wil dat ze eerst toestemming vragen, moet je dat ook niet van iemand anders doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Inge,

  auteursrecht is een stokpaardje van me. Logisch als je werk (grafisch ontwerper) deels afhangt van copyright. In mijn ogen is gebruiken van andermans teksten en plaatjes zonder daarvoor òf te betalen òf te vragen hetzelfde als stelen (waarom mensen vaak zeggen dat het een eer is, snap ik dus helemaal niets van. Ik vind het toch ook geen eer dat een dief mijn fiets zo leuk vindt, dat hij/zij die maar meeneemt?)
  Maar omdat bijna niemand weet, hoe het nu eigenlijk zit met copyright, wordt er maar gedaan. Wat al begint op de scholen die niets uitleggen over auteursrecht, maar bij een werkstuk de opdracht geven "google op internet en knip en plak wat je tegenkomt". En hou me ten goede, citeren mag. Uit studieboeken haal je ook stukjes die je samenvoegt tot nieuwe inzichten en nieuwe kennis.
  Nou ja, het is ingewikkelde stof en als ik eenmaal op mijn stokpaardje zit.... :-)
  Eventueel kun je er hier meer over lezen: http://mommersontwerp.nl/MomBlog/category/auteursrecht/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inge, misschien een tip: op deze site http://www.sxc.hu/ staan heel veel foto's die de fotografen (meestal) voor niet-commerciële uitingen ter beschikking stellen.!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Hannie! Ik ben zo gewend aan 'plaatjes' op mijn blog, vind 't nu wel erg kaal ....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge