zaterdag 12 november 2011

mantelzorgcomplimentOok dit jaar komen mantelzorgers weer in aanmerking voor 't mantelzorgcompliment. Dit staat te lezen op de site van mezzo.nl

Ondanks eerdere signalen wordt het Mantelzorgcompliment ook in 2012 uitgekeerd. Zo blijkt uit de Miljoenennota. Het bedrag gaat helaas wel naar beneden van € 250 naar € 200. Mantelzorgers die zorgen voor iemand met een langdurige, extramurale AWBZ-indicatie komen in aanmerking voor dit compliment. 

Vorig jaar heb ik de aanvraag ingediend, en 't compliment gekregen. Dit is 't antwoord van de Sociale Verzekerings Bank (SVB) naar aanleiding van mijn vraag waarom pap dit jaar geen aanvraagformulier heeft gekregen:

Uw vader heeft een indicatie voor zorg met verblijf (een intramurale indicatie). Op 5 juni 2011 heeft Uw vader een intramurale zorgindicatie gekregen. Uw indicatie voldoet daarom niet aan de voorwaarden om een Mantelzorgcompliment te mogen geven.


Alsof de zorg voor pap dit jaar minder is dan vorig jaar doordat de indicatie is veranderd ..... Zo lang deze indicatie nog niet is omgezet in een daadwerkelijke situatie (=opname) is mijns inziens nog altijd sprake van een extramurale zorg .... Broerlief mag contact opnemen met de SVB .....

9 opmerkingen:

 1. Oei, dit is echt niet leuk! Jammer dat alleen naar de 'administratie' wordt gekeken en niet naar de werkelijke situatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of indicatie en werkelijke situatie zijn 2 verschillende dingen. Dit is belachelijk dat ze dit niet uit keren. Juist omdat intramurale indicatie is en extramurale zorg wordt verleend zou een extra reden zijn wat mij betreft voor mantelzorgcompliment!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms vraag ik me af of ik nou zo dom ben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grrr, je zou ze achter het behang plakken. De zorg neemt immers alleen maar toe, en je verdient het zo. Laat het maar uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schandalig!!! Van mag je krijg je een hele dikke pluim!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je dat de moeder die bij ons het rooster voor het overblijven invult 1400 euro netto krijgt voor een paar uurtjes werk en af en toe een telefoontje?!?! Als vrijwilligersvergoeding?! Niet te vergelijken toch? Onbegrijpelijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wist je dat dat ongeveer het bedrag netto per maand is wat iemand verdiend in de zorg in een verpleeghuis? (bijvoorbeeld verpleeghulp/ziekenverzorgenden)
  En dat is, zoals we allen weten, echt hard werken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge