donderdag 1 december 2011

moderne dementiezorg

Ik kreeg van Ruud Dirkse van http://www.moderne-dementiezorg.nl het verzoek om te melden dat op hun site nu een informatiebank dementieonderzoek staat zoals die op 28 november jl door Prof. Dr. Scheltens van het VU MC is geopend. Lees hier voor meer informatie:

Deze informatiebank bevat niet alleen meer dan 120 onderzoeken, verdeeld over 12 rubrieken, maar ook meer dan 500 artikelen uit (vak)bladen en  honderden linkjes naar aan de onderzoeksonderwerpen gerelateerde websites. Deze informatiebank is gebouwd door het Alzheimercentrum van de VU en zorginnovatiebureau DAZ en is mogelijk gemaakt door een subsidie van fonds NutsOhra.

4 opmerkingen:

 1. Daar ga ik vanavond eens even voor zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben een kijkje gaan nemen op die website, ze staat vol met interessante informatie en links. je moet maar iemand onder je vrienden of familie hebben met Alzheimer.
  Tussen de links staat ook één naar Parkinson, nl. http://www.parkinson-vereniging.nl/parkinson.html
  Mijn vader had de ziekte van Parkinson (is dit jar overleden, hij was 78 jaar). Deze patiënten zetten ook een heel grote stap terug. De ziekte wordt vooral gekenmerkt door een voortschrijdende stoornis van de motoriek, die het dagelijkse leven van de patiënten ernstig beïnvloedt en kan invalideren. De bekendste verschijnselen zijn tremoren, pijnlijke spierstijfheid, bewegingstraagheid, een starre gezichtsuitdrukking en lopen met schuifelende pasjes in voorovergebogen houding. Tot nu zijn er alleen medicijnen die de symptomen van deze ziekte tijdelijk verminderen. Door de jaren heen nemen de klachten toe.
  Ik vind dat je het erg goed doet met jouw vader en wens je erg veel sterkte! lieve groet, hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je deze tip hier door geeft !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge