vrijdag 14 september 2012

wat er zoal aan de hand was
Het blijkt inderdaad zo te zijn als ik in een reactie las op een vorig bericht

'Per ..... wordt herhaalreceptuur klaargemaakt bij een zogeheten 'central filling apotheek'. Voor u als klant zal er niets veranderen. De medicatie wordt dan door een robot bij de groothandel verpakt en kant-en-klaar aangeleverd in de apotheek. Per ....... is onze apotheek gestopt met het bereiden van op maat voorgeschreven receptuur. Dit in verband met de hoge kosten en niet kostendekkende vergoedingen. Deze recepten worden nu bij een bedrijf dat gespecialiseerd in in bereidingen besteld'. 

De apotheek doet de medicatie - omdat deze niet standaard (=goedkoopste) is - niet in de baxter, de thuiszorg mag geen baxters verstrekken waarvan de inhoud gewijzigd is door iemand anders dan een apotheker(sassistent). Dus is nu met de thuiszorg afgesproken dat alleen personeel dat medicatie uit doosjes mag verstrekken (serieus: niet iedereen mag dat!) 's morgens bij pap langs komt om hem de pilletjes uit de baxter èn de losse tablet Reminyl te verstrekken (dit geldt vanaf de volgende periode, tot en met volgende week zit de Reminyl wel nog in de baxter, erin gestopt door mijn broer). 

Het verstrekken is trouwens al op dag 4 fout gegaan: pap heeft die dag 2x een tablet Reminyl gehad. Niet goed dus. Een - weliswaar oplettende - thuishulpkracht had opgemerkt dat er niet op het zakje vermeld stond dat er ook Reminyl in zat terwijl pap dit wel moest krijgen. Na overleg met kantoor heeft ze pap een (extra) tablet gegeven. Ik moet hierbij hand in eigen boezem steken: ik had tegen mijn broer moeten zeggen dat hij, toen hij het tabletje handmatig in het zakje stopte, er ook op had moeten schrijven dat het tabletje er daadwerkelijk in zat. Ook had hij hier zelf aan kunnen denken ...

Pap was dus jarig afgelopen woensdag, maar dat wist hij zelf echt niet want er was niemand die hem zoiets vertelt! De felicitaties met bijbehorende kusjes door thuiszorg ('s avonds zelfs met rondedansje en een liedje, zó leuk!) en de hulp (WMO) laat hij zich goed welgevallen. En ook het stuk vlaai dat ik hem voorzet vindt hij hartstikke leuk en lekker! Ik zet de boodschappen in de koelkast. Aangezien ik 's middags verhinderd ben hoop ik dat pap of de visite die wellicht langs komt zelf eraan denkt/denken dat er wel eens iets lekkers in de koelkast zou kunnen staan ..... Maar als ik 's avonds terugkom staan de vlaaien nog fijn daar waar ik ze had neergezet .... Tja, dat had natuurlijk niemand aan pap verteld ;-)

Hij heeft vele kaarten, cadeautjes en bloemen gekregen. Ook een kaart van Alzheimer Nederland. Pap bekijkt de kaart keer op keer, maar snapt niet van wie die is: van welke vereniging is dit? Ben ik lid van deze club? Hij snapt echt niet (meer) wat dat is, Alzheimer. Ik zeg maar dat het heel duidelijk zijn vereniging is en hopelijk nooit de mijne wordt ....
9 opmerkingen:

 1. Oei, dat lijkt bijna een goeie grap, dat je niet meer weet dat je lid bent van de Alzheimer club of wat het is... En wat een gedoe met die medicijnen!
  Hopelijk heeft hij wel een fijne dag gehad, met de rondedansjes (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd, ik hoop toch wel dat er iemand is langs geweest? Idd een gedoe met de medicatie, er komen ook zoveel verschillende niveau=verzorgende langs, best wel lastig.
  Nee, Alzheimer nedeland hoeft ook niet mijn vereniging te worden. Inge, ben je trouwens wel eens naar een Alzheimer Café geweest?

  Vrijdag 21 september a.s.: Wereldalzheimerdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een keer. Zonder pap, maar wil er ook nog eens heen met hem.

   Verwijderen
 3. Nogmaals proficiat inclusief dansje. En van die vereniging wil ik liever ook geen lid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd! En ook ik hoop nooit van deze vereniging lid te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je pap. Ik hoop dat je nog lang van hem mag genieten, met de nadruk op genieten..!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pfffffffffffff... tjonge... gelukkig zijn jullie er achter dat het met de pillen fout ging en is dat opgelost.
  "De Alzheimer Vereniging"... tja, als het niet triest was zou ik lachen.
  Je begrijpt me wel!?

  Liefs,

  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte proficiat met je vader.
  Zo te lezen heeft hij toch wel genoten van de dag.
  En tja, zo'n kaartje van een "onbekende" kan je aan het denken zetten:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog van harte met je vader. Deze verjaardag neemt niemand jullie meer af.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge