vrijdag 20 juni 2014

reactie op klassiek

Hoe pap reageert op muziek? Goed, heel goed zelfs. Zo vaak mogelijk en in ieder geval als hij onrustig wordt is het een kwestie van hem in het hoekje zetten waar de muziekinstallatie hangt, radio aan op een klassieke zender en pap wordt rustig en geniet! Hij reageert ook wel op andere muziek, zingt ook graag mee met liedjes bijvoorbeeld tijdens het verzoekplaatjesprogramma in de grote zaal, maar dit heeft toch echt zijn voorkeur: mooie, rustige klassieke muziek.  Hij reageert duidelijk met zijn hele lichaam. Goede prikkels en welkome lichaamsbeweging!11 opmerkingen:

 1. Je hoort dat vaker he, dat oude/zieke mensen zo op muziek reageren. Helemaal waar in jullie geval dus ook. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat hij hier zo goed op reageert!
  Groetjes, Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat het aanslaat. Ik ben helemaal ontroerd door het filmpje. Mijn schoonmoeder zat de laatste jaren apathisch in haar rolstoel en bewoon helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed ook herkenbaar dat deze mensen er op reageren .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel fijn dat doet goed, inderdaad meteen wat beweging.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mag ik je een tip geven? Wij geven de bewoners vaker een mp3 speler + koptelefoon, zo kunnen zij zich afsluiten van de prikkels om en heen en genieten van hun muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag onlangs een man die ook alzheimer had (was filmpje) en die reageerde nog geweldig op de hond, maar daarbuiten op niets veel meer. Aandoenlijk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge