dinsdag 10 november 2015

vreemd

Vreemd: hoe minder berichten ik plaats op deze blog, hoe meer spamreacties. Het is echt raak de afgelopen weken. Een hele tijd zat er af en toe een bijna zielig te noemen verdwaald berichtje in de spambox, de afgelopen weken telde ik er bijna vijftig. Gevalletje 'aanhouder wint'? Dacht het niet, ze verdwijnen gewoon voor altijd, daar zorg ik wel voor.

Wat niet mag verdwijnen is de aandacht voor Alzheimer. Het is alweer november en dus tijd voor de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland. De collectanten staan klaar om te collecteren, maar geld overmaken kan natuurlijk ook: kijk op de site van Alzheimer Nederland  voor meer informatie. Doen!

Tijd voor pap is er natuurlijk ook! Ik bezoek hem regelmatig, hij blijft blij me te zien. Soms/steeds vaker bekruipt me het idee dat hij me niet echt herkent maar gewoon blij is om iemand te zien die aandacht voor hem heeft. Ik hoop dat er daadwerkelijk geld/tijd/personeel vrij komt om iedere bewoner één uur per dag aandacht te geven buiten het bezoek/aandacht en liefde van familie of vrienden die hen bezoeken. Het plan (Van Rijn) is er, maar of de uitvoering er echt gaat komen of een Utopia blijft? Tijd zal het leren. Vooralsnog blijft het dit laatste ...
6 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat die mogelijkheid er komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou inderdaad fijn zijn maar ik heb mijn twijfels. Spam daar heb ik ook last van helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop het ook! en spam heb ik ook regelmatig last van ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hopen met je mee!
  Net bij mijn tante geweest.
  Breiwerkje mee, koffie gedronken en een wandelingetje gemaakt.
  Zo simpel, maar helaas niet weggelegd voor mensen die geen bezoek krijgen.
  Fijn dat ik het kan doen, maar wat zou ik het de andere bewoners ook graag gunnen.
  Helaas heb ik bij het wandelen mijn handen al vol aan mijn ( steeds fragieler wordende) tante.
  Het moet toch lukken: aandacht en zorg, zoals een wandelingetje buiten voor iedereen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral ook heel erg triest voor de mensen die weinig familie/vrienden hebben die ze kunnen bezoeken.... Ik hoop met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw vader boft met jou en ik hoop met je mee dat er meer aandacht besteed kan worden aan zieke mensen door daar geld voor vrij te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie! Anoniem reageren (d.w.z. zonder account) kan, maar ik vind het wel zo netjes als je toch een naam vermeldt. Groetjes, Inge